Четирима пациенти с антракс са избягали от болница в град Кизил в

...
Четирима пациенти с антракс са избягали от болница в град Кизил в
Коментари Харесай

Четирима пациенти с антракс избягаха от руска болница

Четирима пациенти с антракс са избягали от болница в град Кизил в съветската република Тува, заяви Министерството на здравеопазването, представено от The Moscow Times.

Избягалите пациенти са били в приемливо положение, само че язвите по кожата им не са били зарастнали изцяло. В това положение те могат да заразят и други хора, въпреки инфекцията от човек на човек да се предава рядко, споделят лекари.

" Предаването от човек на човек е извънредно рядко, само че е допустимо, изключително в случай че пациентът не е изцяло оздравял от кожните улцеративни прояви ", предизвестяват от ведомството. Министерството на здравеопазването прикани бегълците да " покажат отговорност " и да следват всички рекомендации на лекарите.

Четиримата са се заразили откакто консумирали месо от убит кон. Лекарите са съумели да прегледат инфектираните в домашни условия, след което ги взели за амбулаторно наблюдаване. Главният доктор на Републиканската инфекциозна болница Анна Сариглар изясни, че няма риск от разпространяване на антракс, защото избягалите пациенти са минали цялостен курс на лекуване. 

Антраксът принадлежи към клас изключително рискови инфекции, които най-често засягат кожата, по-рядко белите дробове и червата. Причинителят на инфекцията е резистентен на високи и ниски температури и може да резервира нездравословните си свойства с години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР